Humoristisk awareness træning it-sikkerhed fra Humor mod hacking

The threat of cybercrime is at the highest possible level

Medarbejdere i alle dele af samfundet er i hackernes søgelys. Det gælder især i krisetider som nu under coronakrisen. Awareness-træning er blevet vigtigere end nogensinde.

It-sikkerhed opleves af mange medarbejdere som kedeligt og uvedkommende. Derfor må der gøres en ekstraordinær indsats for at skærpe medarbejdernes interesse for emnet.

Måden er at gøre awareness træningen enkel og overkommelig. Desuden har kvalitet og underholdningsværdi stor betydning for om medarbejderne engagerer sig.

Værsgo: Læg en phishingvideo på jeres intranet

Hackerne har blikket rettet mod medarbejderne, både dem, der møder på arbejdspladsen og dem, der arbejder hjemmefra.

Organisationen bliver ved med at være sårbar over for hackere og it-kriminelle, hvis medarbejderne ikke bidrager til at holde hackerne ude. Det er tilfældet, selv om der investeres i firewalls og avanceret sikkerheds-software.

→ Kontakt os om humoristisk awareness træning med video og e-læringskursus

CFCS: Hackerne udnytter aktuelle begivenheder

Truslen fra cyberkriminalitet er nu på det højest mulige niveau. Sådan advarer Center for Cybersikkerhed, CFCS:

“Der er altid hackere, der forsøger at udnytte aktuelle begivenheder, udviklinger eller vilkår til deres fordel. Det er også tilfældet med COVID-19-pandemien. Hackerne har eksempelvis sendt phishing-mails, der har COVID-19 som tema,” lyder det fra CFCS.

→ Læs her: CFCR om trusselsniveauet nu

Humoristisk awareness-træning

De dyreste firewalls og foranstantninger for forbedringer af it-sikkerheden er ligegyldige, hvis medarbejderne ikke har lært, hvordan de undgår at falde i hackernes fælder.

Hackerne er vilde med persondata. De gemmer dem ikke under hovedpuden, men bruger dem som handelsvare og til afpresning. Og de scorer gevinsten. Persondata er BIG business.

→ Kontakt os for mere information om humoristisk awareness-træning