Newsletter from Kelsa Media on 28 April 2022
Hackere huserer på mobilerne
“Er det dig i denne video?”
Et spørgsmål som “Er det dig i denne video” er et typisk spørgsmål i en smishing-besked på mobilen. Og måske ser det umiddelbart ud som om, at beskeden kommer fra en god ven.
“Hvilken video? Det må jeg lige finde ud af!”
Problemet er, at vi for let glemmer alle de gode regler om cybersikkerhed, fordi vi er nysgerrige.
Og hvis vi så ovenikøbet har travlt, når vi modtager sådan en besked, kan det gå gruelig galt. Beskeden kan nemlig komme fra hackere, som ved, at de bedst kan narre os, når vi har travlt eller er uopmærksomme – for eksempel mens vi er på indkøb eller optaget af familie og børn.
Midt i travlheden kan vi let lokkes til at klikke på et farligt link, og det kan blive starten på et ondsindet ransomware-angreb, som kan ende med at lamme arbejdspladsens it-systemer.
Det skal vi sikre os imod – og i e-læringskurserne fra Humor mod hacking er vi klar med et nyt medarbejderkursus om smishing:
Undgå hackernes fælder
En god regel er, at du kun skal klikke på links og åbne filer, hvis du er helt sikker på, at de er afsendt af en, du har tillid til. Og selv da skal du være opmærksom, fordi vedkommende kan have fået hacket sin konto.
Du skal også være meget forsigtig, når du udfylder dine data, for eksempel i forbindelse med gode tilbud eller konkurrencer.
Og overvej altid en ekstra gang, om de data, du giver videre, kan misbruges. Den slags kan man let glemme, hvis man har for travlt eller er lidt stresset.
Starten på jeres awareness-kampagne?
Det er en oplagt mulighed at bruge smishingkurset til at få sat gang i awareness om cybersikkerhed i jeres organisation.
Humor mod hacking er en enkel og let-forståelig awareness-kampagne med en bred vifte af e-læringskurser om alt fra phishing til persondata.
Med et twist af humor og et glimt i øjet kan Humor mod hacking hjælpe din organisation til at blive bedre rustet mod angreb fra hackerne.
→ Kontakt os, hvis du vil vide mere om vores online kurser om
cybersikkerhed og persondata. Send en mail til: info@kelsa.dk
Hvad opnår hackerne med smishing?
Hvorfor gør de det? Hvad vil hackerne opnå med deres smishing-beskeder?
De gør det, fordi de ønsker at indsamle så mange oplysninger som muligt om dig som person, men også om dig som repræsentant for din organisation. For på den måde kan de få indsigt i, hvad der virkelig er vigtigt for dem – og det er penge.
Hackerne forsøger at stjæle eller snyde sig til at få adgang til fortrolige data. Det kan være alle mulige former for data:
- Med koder til en bankkonto kan de tømme kontoen
- Med helbredsoplysninger kan de afsløre dybt private forhold
- Med økonomiske data fra virksomheder kan hackere påvirke aktiekurser
Alene truslen om offentliggørelse af sensitive data kan være en indbringende affære – for it-kriminelle og hackere.
→ Læs mere om smishing på vores hjemmeside
Phishing-test kan afsløre, om I er lette ofre for hackere
Er jeres organisation resistent over for hackerangreb? Det kan I få tjek på med en simuleret phishing-test.
Vi udfører regelmæssigt phishing-tests for en række danske virksomheder og organisationer, såvel offentlige som private.
Det er slående så stor forskel der viser sig at være på medarbejdernes awareness-niveau. I nogle organisationer er det kun 5 procent af medarbejderne, der klikker på det “farlige” link i phishingmailen, mens det i andre organisationer er over 20 procent.
Vi anbefaler phishing test – i cybersikkerhedens navn.
Ring og få et super tilbud på en phishing-test. Eller klik her:
KontaktKontakt os for en online guidet tur i vores awareness-univers. Vi er altid parat til en uforpligtende snak. Lad os vise dig vores materiale og fortælle, hvorfor det virker 🙂De bedste hilsner Lis Kelså – producer og direktør Kelsa Media ApS | lis@kelsa.dk Tlf: +45 2261 0041 CVR: 41453249 |
Copyright © 2022 Kelsa Media, All rights reserved.