Cybersecurity with post-it stickers

KONKURRENCE

Vind en stak gratis post-it og få medarbejderne til at huske at låse deres skærme i frokostpausen. Det virker. Vi trækker lod om post-it stickers til tre heldige organisationer, så I kan prøve det selv: Cybersikkerhed med post-it stickers

Tjek også andre værktøjer fra awareness-kassen, for eksempel simulerede phishing-angreb, som er meget effektive – sammen med e-læringskurserne fra Humor mod hacking.Post-it kan også bestilles direkte hos os – kontakt info@kelsa.dk


Cybersikkerhed med post-it stickers

En god idé fra Rigsarkivet – på et halvt år lærte medarbejderne at låse deres computere i frokostpausen.
Læs her, hvordan det gik til:

Cybersikkerhed med post-it stickers

Åbne skærme udfordrer cybersikkerheden

I mange organisationer er det en udfordring at skærme efterlades åbne, når medarbejderne går til frokost eller henter kaffe. Med åbne skærme kan uvedkommende få adgang til fortrolige data. Det duer ikke.

Men hvordan får man medarbejderne til at huske at låse deres computere?

I Rigsarkivet kom der ekstra fokus på den problematik, da de flyttede til nye lokaler. Marianne Bo Krowicki er DPO og Informationssikkerhedskoordinator i Rigsarkivet. Hun fik en god idé.

Ny indretning krævede nye vaner

“Vi flyttede fra enrums-kontorer til storrums-kontor i stueplan for et par år siden. Udenfor vinduerne er der et hyggeligt offentligt område med bænke og græsplæner. Men det betyder, at forbipasserende kan opholde sig lige udenfor vores vinduer og kigge direkte ind i vores store kontor.  Det kan være kritisk, hvis der er skærme, som er efterladt åbne med fortrolige data.”

“Derfor er det super vigtigt, at folk husker at låse skærmene, når de skal i printerrummet eller hente kaffe. Men hvordan indøver man nye vaner? Det skulle vi finde ud af”, fortæller Marianne Bo Krowicki.

Nudging – som små venlige post-it beskeder og et venligt smil

Med figurerne fra ‘Humor mod hackings’ awareness-kampagne fik Rigsarkivet trykt en stor stak gule post-it blokke. Og når Marianne eller en af de andre ambassadører fra Awareness-teamet går gennem kontorerne, bliver der ofte sat en post-it på medarbejdernes skærme. 

Cybersikkerhed med post-it stickers fra Humor mod hacking

“Det er sjovt at lave awareness nu. Tingene bliver sagt på en venlig og rar måde. Awareness-teamet møder ikke op med irettesættelser og brok. Tværtimod er der mest ros, og det virker.”

“Jeg kan især godt li’ den lille poster med TAK til dem, der låser deres skærm”.

Cybersikkerhed med post-it stickers

Marianne fortæller også:
“I løbet af et halvt år har de små gule lapper betydet en stor forandring. Og de er blevet modtaget med et smil” 

“Budskabet er, at det er nemt at låse sin skærm. Og vi hjælper hinanden med disse små påmindelser. Det budskab er gået fint ind. Da jeg i fredags gik en runde i storrummet ved frokosttid, var der ingen åbne skærme. Det blev jeg meget glad for.”

“I en travl hverdag hjælper vi hinanden med gode it-vaner på en hyggelig måde” 

“Hos Rigsarkivet har ‘Humor mod hacking’s post-it stickers været en sød og venlig måde at få medarbejderne til at huske at låse skærmene. Kampagnen har virket”, siger DPO og Informationssikkerhedskoordinator Marianne Bo Krowicki.


Phishing-kampagne fra Kelsa Media og 'Humor mod hacking

Eksperter: Hackertruslen er høj – og de fleste angreb starter med en phishingmail

Truslen fra cyberkriminalitet og cyberspionage vurderes fortsat at være MEGET HØJ. Og det forandrer sig næppe de kommende år. Tværtimod.

Flere konkrete hændelser og angrebsforsøg det seneste års tid understreger, hvorfor Center for Cybersikkerhed vurderer, at truslen fra cyberspionage og cyberkriminalitet mod Danmark ligger på det højeste mulige niveau på skalaen.


Læs den seneste trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed

Hackerne har dog langt fra vundet kampen. Når cybersikkerheden indtager en central plads hos virksomheder, organisationer og myndigheder, vil robustheden stige.

Et simuleret phishingangreb kan medvirke til at styrke jeres modstandskraft mod cyberkriminalitet.

Læs om vores erfaringer med simulerede phishing-angreb

Cybersikkerhed med Phishing-kampagne fra 'Humor mod hacking' og Kelsa Media